Proiecte în derulare - Colegiul Tehnic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei

Du-te la conținut
Proiecte în derulare
Erasmus+KA122-VET - L.A.W. ,,Learn-apply-win!” Învață-Aplică-Câștigă!
Colegiul Tehnic ,,Haralamb Vasiliu” anunță lansarea proiectului de mobilitate adresat elevilor noștri, Erasmus+KA122-VET L.A.W. ,,Learn-apply-win!” Învață-Aplică-Câștigă!, finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.
   
Perioada de implementare: 01. 09. 2023 – 31. 07. 2024, în Spania, Granada.
 
Proiectul se adresează elevilor Colegiului Tehnic „Haralamb Vasiliu” din clasele a X - a domeniul Servicii și clasele a XI - a  domeniul Agricol și își propune atingerea următoarelor obiective:
 
1. Formarea abilităților practice pentru 30 elevi, din domeniul VET, prin participarea la două stagii de pregătire practică, pentru creșterea inserției profesionale cu 10%, în anul școlar 2023-2024;
 
2. Îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină și a competențelor cheie a 30 elevi, prin creșterea numărului de calificative excelent la examenele naționale de absolvire;
 
3. Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 30 elevi, prin planificarea și organizarea activității în perioada desfășurării stagiilor de pregătire practică, pentru o mai bună integrare profesională.
 
        Mult succes tuturor!
Perioada 27-31.05.2024, ultima săptămână din cadrul mobilității 2, din cadrul proiectului L.A.W. ,,Learn-apply-win!” Învață-Aplică-Câștigă!, cu numărul 2023-1-RO01-KA122-VET-000135022, a elevilor clasei a X a, profil comerț de la Colegiul Tehnic ,,Haralamb Vasiliu”, Podu Iloaiei, Iași, a fost marcată de activități intens-participative: identificarea elementelor de informare și educare pentru consumatori prezente pe ambalaje și etichete și analizarea conținuturilor reclamațiilor consumatorilor.                                                                                                            📌🥇Săptămâna s-a încheiat cu e evaluare finală, practică, care a consemnat achizițiile realizate, la nivel de cunoștințe, aptitudini, competențe de specialitate, precum și la nivel personal. 🎓👏🏼
🎒Vizitele culturale ale finalului de mobilitate au fost: Alhambra, cel mai important monument de arhitectură islamică și orașul portuar, Málaga.
🪄🌈O experiență inedită, care ne-a transformat complet modul în care privim lumea și chiar pe noi înșine, ne-a oferit o perspectivă gastronomică complet diferită de a noastră dar și o  analiză a influențelor culturale cu care am intrat în contact. 🪄👍🏻                Nos vemos!🤗🫂

📌Săptămâna 20-26.04.2024, a doua din cadrul proiectului L.A.W. ,,Learn-apply-win!” Învață-Aplică-Câștigă!, 2023-1-RO01-KA122-VET-000135022, flux 2, a debutat cu activități practice la operatorii economici parteneri din Granada, Spania. 🇷🇴🇪🇸                                                                                                                    🎺Cei 15 elevi din clasa a X a D, profil comerț, de la Colegiul Tehnic ,,Haralamb Vasiiu”, Podu Iloaiei, Iași, au manifestat o atitudine proactivă în timpul programului de lucru, au aplicat principiile eticii profesionale la locul de muncă, au analizat modul de respectare a normelor privind protecția consumatorilor prin eco-marcarea produselor și au desfășurat activități practice de vânzare a mărfurilor.
Pe lângă beneficiile stagiului de pregătire practică, excursiile și vizitele culturale realizate la finalul săptămânii, la Cordoba și Sevilla, sunt esențiale pentru acumularea de informații despre istoria, geografia și cultura țării gazdă.❣
🥰 Recuerdos memorables!👏🏼
Experiență cu impact provocator pentru elevii COLEGIULUI TEHNIC ,,HARALAMB VASILIU”, Podu Iloaiei, Iași, în cadrul proiectului L.A.W. ,,Learn-apply-win!” Învață-Aplică-Câștigă!, cu numărul 2023-1-RO01-KA122-VET-000135022, flux 2.
📌Perioada 13-31 mai 2024 - oportunitate de dezvoltare a competențelor practice, antreprenoriale, culturale și lingvistive pentru 15 elevi, domeniul servicii, profil comerț și 2 profesori însoțitori.
🥁🎺Prima săptămână,  a debutat cu activități cu impact provocator pentru elevii noștri din clasa a X a D,  desfășurate la organizația de primire MEP EUROPROJECTS GRANADA SL și la operatorii economici parteneri din Granada, Spania.
‼Barierele lingvistice au fost depășite!  Creativitatea, spiritul de inițiativă și abilitățile de lucru în echipă ale elevilor noștri, au dus la realizarea unor activități practice reușite.
🥰👍Elevii noștri și-au manifestat deschiderea către dezvoltarea profesională și personală, fiind încântați de provocările primei săptămâni din cadrul acestei mobilități.
🙋☘Volveremos la semana que viene con novedades!❣😇

În perioada 08.04-10.05.2023, desfășurăm activități de pregătire lingvistică, generală, culturală și de management al riscurilor cu elevii din clasa a X-a D, profil comerț, participanți în cadrul Fluxului nr.2 al Proiectului Erasmus+, cu numărul 2023-1-RO01-KA122-VET-000135022, cu denumirea ”Învață-aplică-câștigă”, care se va desfășura în perioada 13-31.05.2023, Granada-Spania.
În perioada 19.10-30.10.2023, desfășurăm activități de pregătire lingvistică, generală, culturală și de management al riscurilor cu elevii din clasa a XI-a B, profil Agricol, participanți în cadrul Fluxului nr. al Proiectului Erasmus+ numărul 2023-1-RO01-KA122-VET-000135022, cu denumirea  „Învață-aplică-câștigă!”, care se va desfășura în perioada 05-18.11.2023, Granada-Spania,
Erasmus+KA220-SCH-000087583
Colegiul Tehnic ,,Haralamb Vasiliu”
 
Anunță lansarea proiectului de mobilitate a cadrelor didactice Erasmus+KA220-SCH-000087583
 
INNOVATIVE MODEL OF LEARNING STEM IN SECONDARY SCHOOLS
   
Perioada de implementare: 2022 – 2024
 
Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitatea școlilor secundare de a dezvolta abilități în domenii precum știință, tehnologie, inginerie și matematică prin utilizarea metodelor pedagogice inovatoare și interactive.
Turcia, Germania, Grecia, Italia și România sunt parteneri în proiect și vor avea 6 mobilități.
Tema proiectului nostru este Observația Europeană în domeniile Științei, Matematicii, Informaticii și Ingineriei.

În intervalul 25-26.04.2023, colegii noștri - Saiz Ana și Signeanu Gabriel - au reprezentat Colegiul Tehnologic ,,Haralamb Vasiliu" Podu Iloaiei la prima întâlnire fizică din cadrul proiectului “INNOVATIVE MODEL OF LEARNING STEM IN SECONDARY SCHOOLS” 2022-1-TR01-KA220-SCH-000087583.
La întâlnirea care a avut loc în orașul Konya din Turcia, au participat membrii următoarelor instituții partenere din cadrul proiectului:

Necmettin Erbakan University
Ingenious Knowledge GmbH (Germany) Universität Paderborn (Germany)
IEK Kavalas (Greece)
EURO-NET (Italy)
Colegiul Tehnic "Haralamb Vasiliu" (Romania)
Ahi Evran Anadolu Lisesi (Turkey)
Yusuf Demir Bilim Ve Sanat Merkezi (Turkey)

Discursul de bun venit a fost susținut de către reprezentanții Universității Necmettin Erbakan din Konya, care sunt și principalii inițiatori ai acestui proiect.

După discursul de bun venit a urmat o sesiune de prezentări, atât ale membrilor participanți, cât și ale instituțiilor pe care le reprezintă.

În cadrul acestei întâlniri s-au trasat principalele sarcini pentru fiecare instituție participantă și s-a stabilit termenul limită pentru îndeplinirea acestora.

Întâlnirea din Konya s-a încheiat cu o ceremonie în cadrul căreia tuturor membrilor le-au fost înmânate certificate de participare.

„Viitorul este SMART. Alege ingineria!”

Proiect iniţiat și desfășurat de
Fundaţia Factory 4.0. Digital Innovation Hub în parteneriat cu Univ. Tehnică Gh. Asachi Iaşi, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
Beneficiar: Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu,
Podu Iloaiei, jud. Iaşi
Susţinători: firme private din sfera Automotive

Durată proiect: 24 luni, începând cu 02.03.2022

Obiectiv principal

Conştientizarea importanţei crescânde a noilor tehnologii / ştiinţe in viata cotidiană; atragerea elevilor către sfera STEM: studii superioare / carieră in domeniile Inginerie, Ştiinţe, Tehnologii.

Obiectiv secundar

Dotarea unui laborator cu echipamente şi software pentru experimentarea de aplicaţii Industry 4.0.

Obiective intermediare

Stimularea curiozitaţii elevilor cu privire la sfera STEM
Stimularea creativitaţii şi originalitaţii elevilor.
Dezvoltarea abilitaţilor logicomatematice a elevilor.
Dezvoltarea capacităţii de relaţionare a cunoştinţelor din diverse domenii (interdisciplinaritate)
Inocularea unor deprinderi de bază in ceea ce priveşte programarea calculatoarelor/ programarea roboţilor
 
Activităţi

Testarea inteligenţei native / evaluarea vocabularului tehnic la startul proiectului.
Workshop uri / activităţi demonstrative (securitate cibernetică, robotică).
Training uri de specialitate
Evaluarea câştigului obţinut in urma derulării proiectului.


CONTACT
Colegiul Tehnic „Haralamb Vasiliu”
România, 707 365, oraș Podu Iloaiei,
județ Iași, Șoseaua Națională nr. 88
Creat de hveduard
Înapoi la cuprins