CDI - Colegiul Tehnic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei

Du-te la conținut
Centrul de documentare și informare
Activitatea CDI
Clubul de Dezbatere ORATORIS
La CDI, s-au  organizat şedinţe bisemestriale ale Clubului de Dezbatere ORATORIs,   începând din 2017, desfăşurate împreună de doamna profesoară  Petronela Mironescu , după o tematică, pusă la dispoziţie de  colaboratorii noştri , asociaţia ARDOR, tematică  din care elevii au  extras tema de dezbătut a şedinţei respective.
  Concursul de cultura generala " România 2018 ! Omagiu eroilor ! "
 Concursul de cultură generală " România 2018! Omagiu eroilor! "  organizat de CDI, reprezentat de dna prof. documentarist Irimia  Petronela , în colaborare cu doamnele profesoare Alina Savin, Diana  Rășcanu, Mihaela Irimie, Elena Ciobanu .
  Concursul de Cultură  Generală a avut 4 teme mari: Primul Război mondial, Literatura,  Geografia și  Artă/Cultură /Sport (etapa I - a de joi, 22 noiembrie 2018 și etapa a II a de luni, 10 decembrie 2018 ). s-a  bazat pe consultarea de către elevi a unei bibliografii pregătită  pentru fiecare temă în parte de profesorii de la acea disciplină, fiind  în concoranţă cu materia de liceu şi prezentată complet la înscrierea în  concurs , pe care elevii au consultat-o  în timp real, fiind  disponibilă oricând graţie internetului. Pregătirile pentru acest  concurs au început cu elevi de la 7 clase.
   Eleva Andreea Elena Gavril , membră în echipa clasei câştigătoare , IX C, v-a  descris vouă, dragi elevi, unele din impresiile de atunci: „ Am aflat  de concurs de la colegii mei de clasă, am creat echipa clasei împreună  cu Malvina Grigoraș, Maria Ținteanu și  Miruna Varzar. Ne-am împărțit bibliografia în funcție de preferințele fiecăreia. Ne-am  bucurat foarte mult de premiul primit, acesta fiind o cupă și o  diplomă, iar părerea profesorilor  la vederea cupei este că meritam să  câștigăm concursul. Mulțumim organizatorilor pentru oportunitate și da,  mi-aș dori să particip alături de colegii mei la alte concursuri de Cultură Generală. ”

PARTICIPARE MERITORIE LA Concursul De interpretare critiCA  G.Ibrăileanu (13 aprilie 2019)
La Concursul de interpretare critică G.Ibrăileanu (13 aprilie 2019), o abordare transdisciplinară făcută de elevi ai clasei a X - a D, Cosmina Chelaru şi Băetu Narcis cu lucrările:
Lucrarea  lui Narcis Băetu a primit o menţiune onorabilă, judecând după faptul că  alături de ea au fost premiate lucrări aparţinând elevilor de aceeaşi  categorie de vîrstă din Iaşi, Buzău, Galaţi, Bacău şi Roman.
Vă invităm să participaţi la Proiectul educațional CDI "Cartea, călător prin milenii",  ce se va desfăşura în mai 2019. Ca şi în anii precedenţi, va fi o  colaborare frumoasă cu școlile din zonă: Şcoala Gimnazială Budăi, Liceul  Tehnologic Dumeşti, Şc.Gimn. Al. I. Cuza- Podu Iloaiei, Şc. Gimn. Ierbiceni.
 În iunie 2019 , vom organiza , la CDI,  Festivalul de teatru pentru liceeni " Personajele în căutarea actorilor", cu ediţia a IV-a.  De la prima sa ediţie (iunie 2015), când au fost pregătite în timp de  două luni un număr impresionant de şase piese de către reprezentanţi ai  şase clase aveţi câteva ipostaze memoriabile.
CONTACT
Colegiul Tehnic „Haralamb Vasiliu”
România, 707 365, oraș Podu Iloaiei,
județ Iași, Șoseaua Națională nr. 88
Creat de hveduard
Înapoi la cuprins